Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Nagyvilág

Megfertőződött az EU-csúcson az osztrák külügyminiszter

Létrehozva:

Nincsenek tünetei. Szombaton letesztelik a teljes osztrák kormányt.

Megfertőződött a koronavírussal Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter – írja az MTI. A tárcavezető feltehetően az EU-tagállamok külügyminisztereinek hétfői luxemburgi találkozóján kaphatta el a fertőzést.

Pénteken Sophie Wilmes belga külügyminiszter közölte, hogy önkéntes karanténba vonul, mert koronavírus-fertőzésre utaló tünetei vannak.

Az osztrák külügyminiszternek nincsenek tünetei. Schallenberg szerdán részt vett az osztrák kormány ülésén, ahol mindenki a szájat és az orrot eltakaró maszkot viselt. Ennek ellenére elővigyázatosságból szombaton az összes kormánytagon elvégzik a koronavírus-tesztet – közölte a bécsi külügyi szóvivő. Letesztelik a külügyminisztérium és az osztrák parlament mindazon munkatársait is, akikkel a miniszter a héten közvetlen kapcsolatba került.

Schallenberg összes jövő heti programját lemondták, így a hétfőre tervezett londoni utat, a keddi koppenhágai hivatali látogatást, valamint a görög és a ciprusi hivatali partnereivel csütörtökre és péntekre tervezett találkozót.

Legnépszerűbb cikkeink