Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Elhagyta az uniós csúcsot és önkéntes karanténba vonult az Európai Bizottság elnöke

Létrehozva:

Elhagyta a csütörtök kora délután kezdődött uniós csúcstalálkozót és önkéntes karanténba vonult Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke.

Értesítették, hogy egyik munkatársának koronavírus-tesztje pozitív lett – erről maga az uniós bizottság elnöke számolt be Twitter-oldalán.

Az EB elnök közölte, saját vírustesztje negatív eredményt mutatott, azonban elővigyázatosságból azonnal elhagyta az Európai Tanács épületét, és önkéntes karanténba vonul.

Von der Leyen legutóbb a múlt hét elején vonult huszonnégy órás karanténba, miután koronavírus-fertőzöttet találtak a közvetlen környezetében. Az Európai Bizottság elnöke nem az egyetlen uniós vezető, akinek a közelmúltban karanténba kellett vonulnia. Egy héttel ezelőtt David Sassoli egyik munkatársa fertőződött meg, a vonatkozó szabályoknak megfelelően a szükséges ellenőrzések elvégzésének idejére otthon marad.

Múlt hónapban Charles Michel, az Európai Tanács elnöke is karanténba kényszerült a környezetében észlelt fertőzés miatt, aminek következtében egy héttel későbbre kellett halasztani az uniós tagállamok vezetőinek brüsszeli csúcstalálkozóját.

A nemrégiben kezdődött, kétnaposra tervezett uniós csúcstalálkozó forgatókönyve szerint Von der Leyen a tanácskozás első és második munkanapjának végén is sajtótájékoztatót tartott volna a megbeszélések eredményéről az Európai Tanács elnökével közösen.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink