Nagyvilág

Pakisztán utolsó elefántja biztonságba került

Published

on

Több mint harminc évig sanyarú körülmények között, láncon élt egy pakisztáni állatkertben, most Kambodzsába költözik.

Novembertől egy kambodzsai állatmenhelyen fog élni Kaavan, Pakisztán utolsó ázsiai elefántja – idézi a Négy Mancs állatvédelmi szervezetet az MTI.

Az állatot a világ legmagányosabb elefántjának nevező Négy Mancs elmondta: az öttonnás és három méter magas elefánt számára jelenleg kényelmes szállítódobozt készítenek, amelyben biztonságosan utazhat a repülőn. A boxba való belépésre hetekig tartó tréninggel készíti fel az elefántot egy szakértő. Amir Khalil, a Négy Mancs állatorvosa az utóbbi hetekben csaknem minden napot az állattol töltött, beszélt hozzá, és Frank Sinatra-dalokat énekelt neki, hogy hozzászoktassa az emberek társaságához. Khalil szerint mindez hatott, sikerült szoros köteléket kialakítania Kaavannal.

Kaavan egyéves korában került Pakisztánba a Sri Lanka-i kormány ajándékaként. Több mint három évtizedet töltött nagyon sanyarú körülmények között, gyakran leláncolva a hírhedt iszlámábádi Marghazar állatkertben. Novembertől a Free The Wild természetvédő szervezet Cambodia Wildlife Sanctuary nevű menhelyén helyezik el a sokat szenvedett állatot.

Az utolsó ázsiai elefánt távozása Pakisztánból egyben a hírhedt iszlámábádi állatkert, a Marghazar bezárását is bejelenti.

Legnépszerűbb cikkeink

Exit mobile version