Magyarország

Új SZFE-kuratóriumi tag cége nyert százmilliókat panzióépítésre

Published

on

Könnyebben lehet böngészni az MTÜ oldalán a Kisfaludy pályázat nyertesei között, sok az ismerős arc.

Megújult a Magyar Turizmus Ügynökség oldala, és az Mfor rögtön újdonságokat fedezett fel a nagy port kavart szálláshely-fejlesztési pályázat, a Kisfaludy pályázat nyertesei közül. A pályázat idei köre abban hasonlított a tavalyihoz, hogy rengeteg, a közbeszerzéseken, pályázatokon rendre győztes cég nyert el rajta újabb pénzeket. 

 

2020-ban újabb 3,1 milliárd forintot osztott ki a kormány vidéki panziók vagy szállodák építésére. 210 millió forintot nyert el négycsillagos panzió építésére a BSP Ingatlanberuházó Kft., amelynek egyik tulajdonosa Bacsa György, a MOL egyik igazgatója, Hernádi Zsolt MOL-elnök unokatestvérének a fia, mellesleg az új, botrányoktól hangos SZFE-kuratórium tagja. 

Két panziót is építhet Esztergomban Horváth Mihály, aki a korábbi fideszes polgármester, Meggyes Tamás kampányfőnöke és önkormányzati képviselő is volt: a GUPLAS Vagyonkezelő Kft. és az IMMO-GRANUM Kft. nevű cégei 144 és 134 millió forintot kaptak.

Zebegényben építhet 25 szobás, négycsillagos panziót a Dunakanyar Turisztikai Kft., amelynek tulajdonosa az a Száraz István, aki 2013 végén elindította a vs.hu híroldalt, és 2019 végén elnyerte az MNB kommunikációját 2,9 milliárdért. 

A lap idézi Dömtör Csaba miniszterelnökségi kabinetirodai államtitkárt, aki szerint nem politikai szimpátia alapján, hanem kizárólag szakmai alapon dől el az, hogy kik kapnak turisztikai fejlesztési támogatást.

 

 

Legnépszerűbb cikkeink

Exit mobile version