Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Koronavírusos az új lengyel oktatási miniszter

Létrehozva:

Elhalasztják az átalakított lengyel kormány új tagjainak hétfőre tervezett beiktatását a kijelölt oktatási miniszter pozitív vírustesztje miatt, Mateusz Morawiecki miniszterelnök új időpontot kér Andrzej Duda elnöktől jelentette be Piotr Müller kormányszóvivő.

    A kormányátalakítás nyomán összevont köz- és felsőoktatási tárcák élére jelölt Przemyslaw Czarnek hétfő délelőtt közölte Twitter-bejegyzésben: reggel rosszul érezte magát, és mivel nem akarta az esetleges fertőzés veszélyének kitenni az államfőt és a kormány tagjait, elvégeztette a vírustesztet, amely pozitív lett. Közlése szerint a közérzete jó.

    A kormányszóvivő a Twitteren közölte: Czarnek pozitív vírustesztje miatt kontaktvizsgálat zajlik, többek között munkatársai körében.

    Az államfői hivatal egyelőre nem reagált a fejleményekre, a beiktatás új időpontja még nem ismert.

    Morawiecki múlt héten ismertette az új kormány összetételét, valamint azt, hogy a több tárca összevonásával is járó átalakítás nyomán 20-ról 14-re csökken a minisztériumok száma. A kormány új tagjai között lesz kormányfőhelyettesként Jaroslaw Kaczynski, a kormányzó Jog és Igazságosság párt elnöke.

    A lengyel egészségügyi tárca hétfőn 2006 új koronavírus-fertőzésről számolt be, ami az előző napokhoz hasonló növekményt jelent. Vasárnap óta 29 beteg hunyt el. A közel 38 millió lakosú Lengyelországban 25 869 az aktív fertőzöttek száma, mintegy 80 százalékuk tünetmentes. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink