Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

9,6 millió aktív fertőzött van világszerte

Létrehozva:

A 35 millió fertőzöttből 24,4 millióan már meggyógyultak.

Csaknem 285 ezer új fertőzöttet regisztráltak az elmúlt napon, ami azt jelenti, hogy az összes eddigi fertőzött száma átlépte a 35 milliót – írja az MTI a Johns Hopkins Egyetem adataira hivatkozva.

A SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 nevű betegség az Egyesült Államokat sújtja leginkább, ahol jelenleg 4,3 millió aktív fertőzött van, 210 ezren pedig már belehaltak a fertőzésbe. Indiában átlépte a százezret a halálos áldozatok száma, és 938 ezer aktív fertőzött van jelenleg.

Brazíliában visszaszorulni látszik a járvány: vasárnap már 400 ezer alá csökkent az aktív fertőzöttek száma, jelenleg 393 ezer.

Spanyolországban a 790 ezer fertőzöttből mindössze 150 ezren gyógyultak meg, 607 ezren jelenleg is hordozzák a vírust. Hasonlóan súlyos a helyzet Franciaországban, ahol a 629 ezer fertőzöttből alig 100 ezren gyógyultak meg, tehát félmillióan jelenleg is vírushordozók.

Oroszországban ismét új erőre kapott a járvány: az aktív fertőzöttek száma 212 ezerre emelkedett, a napi fertőzöttek száma pedig visszatért a májusi, napi tízezer körüli szintre.

Ahogy a Pesti Hírlap is megírta, Nagy-Britanniában több ezer fertőzéses eset maradhatott ki a nyilvántartásból. A hivatalos adatok szerint a szigetországban több mint 42 ezren vesztették életüket a járvány miatt.

Legnépszerűbb cikkeink