Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Christopher Nolan is állami segítséget kér az amerikai mozik megmentéséhez

Létrehozva:

Jelenleg az amerikai mozik 75 százaléka van nyitva, de a New York-i és Los Angeles-i helyek zárva tartanak.

 

A kongresszus döntéshozóihoz fordultak az amerikai mozivezetők, hogy segítsenek megmenteni a szektort – derült ki a Variety cikkéből, amit a Magyar Hang idézett. A koronavírus-járvány nem kímélte az ipart, jelenleg pedig sürgősen támogatásra van szüksége, hogy túl tudjon élni.

 

A levélben arra kérik a szenátus többségét vezető Mitch McConnellt, Nancy Pelosit, a demokratákat vezető Chuck Schumert és a republikánusok élén álló Kevin McCarthyt, hogy a koronavírus-alapban megmaradt pénzekből csoportosítson át az iparág számára. Az aláírók közt a jelentősebb érdekvédelmi szervezetek mellett olyanok vannak, mint Wes Anderson, James Cameron, Greta Gerwig, Clint Eastwood, Christopher Nolan, M. Night Shyamalan, Steven Soderbergh és Taika Waititi.

A mozis cégek 93 százaléka 2020 második negyedévére már több mint 75 százalékos veszteséget halmozott fel. Ha a helyzet így folytatódik, a kis és közepes cégek 69 százaléka lesz kénytelen csődöt jelenteni és/vagy bezárni. Az álláshelyek 66 százaléka van veszélyben.

 

Mint a levélben szerepel, a moziba járás fontos az amerikaiaknak, tavaly is 268 millióan ültek be egy-egy filmre Észak-Amerikában.

Jelenleg az amerikai mozik 75 százaléka van nyitva, de a fontos New York-i és Los Angeles-i piacok továbbra is zárva tartanak, ahogy Észak-Karolina, Michigan vagy Kalifornia nagy része. A nagy amerikai stúdiók sorra halasztják el bemutatóikat, a Teneten kívül alig volt jelentősebb alkotás, amit sikerült végül bemutatni, és ez a Nolan-film is előbb jött ki a világ számos országában, mint egyes amerikai államokban.

Legnépszerűbb cikkeink