Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Nem a kimagasló szónoki teljesítményekről szólt a vita

Létrehozva:

Egy egymás szavába vágós, kissé kaotikus vita zajlott le tegnap a két amerikai elnökjelölt között, ami véglegesen leleplezte, hogy a két jelölt ugyanolyan ember, mint bárki más értékelte Donald Trump és Joe Biden vitáját a Neokohn.hu. Mint a portál írja, ilyenkor a választók jelentős része már pontosan tudja, kire fog szavazni, így ritkán van valódi jelentősége a szerepléseknek, de a szavazók végre egy színpadon láthatták Trumpot és Bident.

Amerikai elnökválasztásAmerikai elnökválasztás

Fotó: Morry Gash

Sem Trump, sem Biden nem nevezhető kiváló szónoknak: mindkettejük csapongó stílusban beszél, és gyakran mellőzik mind a pátoszt, mind a logikát. Biden a 2012-es alelnöki vita során megmutatta, hogy nem jó vitázó, a fiatal és kissé száraz Paul Ryannel szemben olyannak tűnt, mint a nyugdíjazás előtt álló professzor, akit bosszant a tanársegédjének fiatalsága, jegyzi meg a portál.

Mindkét jelölt a maga módján, a várakozásoknak megfelelően teljesített. Trump ledarálta az ellenfelét, bár valószínűleg sokszor jobban járt volna, ha hagyja beszélni vitapartnerét. Biden pedig az előzetes várakozásoknak megfelelően kevésbé volt energikus, mint ellenfele, és az igazán fontos kérdéseket egyszerűen elhárította.

A vita megkoronázta azt a folyamatot, amit Donald Trump még 2015-ben kezdett el: leleplezte az amerikai politikai osztály képmutatását.

Az elnökjelölti vita további részleteit a Neokohnon olvashatja.

Legnépszerűbb cikkeink