Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Magyarország

Müller Cecília örül, mert lelassult a megbetegedések irama

Létrehozva:

És egy fertőzött már csak átlag egy másikat fertőz meg kettő helyett, mondta el az országos tiszti főorvos az Operatív Törzs tájékoztatóján. 

Kedvezően változott a járvány dinamikája, lassul a betegszám emelkedése – mondta Müller Cecília országos tiszti főorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős Operatív Törzs online sajtótájékoztatóján kedden, írja az MTI.

A járvány dinamikájára jellemző, hogy míg a 34-35-36. héten még hétről hétre megháromszorozódott az új esetek száma, a 36.-ról a 37. hétre a másfélszeresével nőtt, a 37.-ről a 38.-ra egyharmadával, az utóbbi napokban pedig már csak 2 százalékkal nőtt az új megbetegedések emelkedése. Az utóbbi tíz napban alulról közelíti az ezret az új megbetegedések száma – mondta Müller Cecília.

A reprodukciós ráta a korábbi kettőnél is magasabb értékről visszaesett, és már csak kicsivel haladja meg az egyet, azaz egy pozitív személy csak egy másikat fertőz meg – tette hozzá Müller Cecília.

A tisztifőorvos ugyanakkor arra is figyelmeztetett: az országban mindenhol jelen van a betegség, bárki elkaphatja, ezért fontos a higiéniás rendszabályok, a távolságtartás és a maszkhasználat szigorú betartása.

 

Legnépszerűbb cikkeink