Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Nagyvilág

Hét körig tartott az F2-futam egy óriási baleset miatt

Létrehozva:

A védőfal olyan súlyosan sérült, hogy az F1-es futamig nem is tudták volna helyrehozni, ha folytatódik a verseny.

Hatalmas balesettel már a 7. körben véget ért a Formula–2 második versenye Oroszországban – írja az NSO. Az 5. helyért csatázó Luca Ghiotto és Jack Aitken ütközése után előbbi autója csaknem teljesen kiégett, a pályaszéli védőfal pedig olyan súlyosan megsérült, hogy az F1-es futamig nem lehetett volna helyrehozni, majd befejezni a sprintversenyt. A balesetben érintett mindkét pilóta a saját lábán szállt ki az autójából.

 

A futamot a kínai Zsu Guan-ju nyerte így, megelőzve az orosz Nyikita Mazepint és az összetettben élen álló Mick Schumahert.

A résztáv miatt csupán a szokásos pontok felét osztják ki a második futamon elért helyezésekért. A német pilóta viszont így is növelni tudta előnyét, a táblázaton közvetlenül mögötte álló Callum Ilott ugyanis csak a 7. helyen állt a leintés megelőző – így a végeredményt adó – körben.

„Remekül sikerült az első körünk, utána az volt a cél, hogy a lehető legjobban menedzseljem a gumikat. Remélem, hogy mindenki rendben van – most ez a legfontosabb mindannyiunknak”

– idézte az F2 hivatalos Twitter-csatornája a kalamajkából ismét jól kikeveredő Schumachert.

A versenyt először piros zászlóval szakították meg, majd bő 15 perces várakozást követően, miután a beavatkozószemélyzet és a versenyirányítás egyeztetett, le is fújták a folytatást. Nem sokkal később az F2 Twitter-csatornája a balesetről, majd az érintett pilótákról is posztokat közölt, a felvételek alapján egyiküknek sem lett nagy baja – nem úgy az autóiknak.

Legnépszerűbb cikkeink