Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Átköltöztetik a leégett leszboszi tábor lakóit

Létrehozva:

A görög rendőrség csütörtökön megkezdte a leégett leszboszi menekülttábor lakóinak átköltöztetését a Kara Tepében található új táborba.

A műveletben hetven rendőrnő is részt vett, akik rábeszéléssel próbálták meggyőzni a migránsokat, hogy induljanak útnak Kara Tepe felé.

A túlzsúfolt moriai tábor múlt héten égett le. A görög hatóságok szerint a táborlakók egy kis csoportja gyújtotta fel a létesítményt, akiket feldühített, hogy a koronavírus-járvány terjedése miatt szigorú kijárási korlátozásokkal sújtották őket. Az üggyel kapcsolatban hat afgán állampolgárt, köztük két kiskorút vettek őrizetbe.

A tűz miatt 12 ezer ember maradt fedél nélkül. Többségük takarókból, nádból, kartonból és fóliából épített tákolmányokban húzta meg magát, amelyeket a Moriából Mitilínibe vezető út mentén állítottak fel.

Az új, mintegy nyolcezer férőhelyes táborban nagy családi sátorok állnak majd rendelkezésükre, azonban eddig mindössze 1100 ember költözött be. Az újonnan érkezőkön koronavírus-tesztet végeznek el, regisztrálják őket, és megmutatják, hogy melyik sátorban fognak lakni.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink