Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Letépte egy nő nyakláncát, hét év fél év fegyházat kapott

Létrehozva:

Képünk illusztráció / Forrás: Shutterstock

Hét és fél év fegyházra ítélték első fokon azt a 26 éves férfit, aki Budapesten kitépte egy nő nyakából a láncot – közölte a fővárosi főügyész szerdán az MTI-vel.

Ibolya Tibor közleményében azt írta, a vád szerint a férfi 2020 júniusában szabadult szabadságvesztés büntetéséből, ezért szüksége volt pénzre.

A férfi augusztus 28-án a késő délutáni órákban felfigyelt a vele egy buszon utazó sértettre, akinek a nyakában meglátott egy általa aranynak hitt, valójában orvosi fém nyakláncot. A férfi követte a nőt, és Soroksáron, a Grassalkovich úton kitépte az ékszert a nő nyakából.

A nő egyik ismerőse látta ezt, és a férfi után szaladt, hogy visszatartsa, a tolvaj azonban egy késsel többször megfenyegette a segítőt.

A rendőrség a rablót két napon belül azonosította és őrizetbe vette, az ügyészség pedig a férfit – mint többszörös és különös visszaesőt – felfegyverkezve elkövetett rablás miatt bíróság elé állította. A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság első fokon a vádlottat bűnösnek mondta ki és hét év hat hónap fegyházbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős, ellene az ügyészség még hosszabb tartamú fegyházbüntetésért, a védelem enyhébb minősítésért és büntetésért fellebbezett – közölte a fővárosi főügyész. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink