Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Etikai Kódexet dolgoz ki a Főpolgármesteri Hivatal

Létrehozva:

Forrás: Fotó: Bielik István / Pesti Hírlap

Lezárult a Vígszínház Felügyelő Bizottságának vizsgálata. A Főpolgármesteri Hivatal Etikai Kódexszel akar irányt mutatni az ilyen esetekben.

A hivatal az MTI-nek eljuttatott közleményében azt írja, hogy lezárult a Vígszínház Felügyelő Bizottságának vizsgálata, melynek során a bizottság összesen 71 írásban, illetve személyesen tett bejelentéssel foglalkozott.

A július 7-9. között tartott meghallgatások után a Felügyelő Bizottság közölte megállapításait a vizsgálatot elrendelő főpolgármester-helyettessel, aki tájékoztatta a színház új vezetőjét. Gy. Németh Erzsébet arra kérte a színház igazgatóját aki egyben az ügyvezetői feladatokat is ellátja , hogy saját hatáskörében intézkedjen a Felügyelő Bizottság megállapításait illetően, hozza meg azokat a döntéseket, amelyek biztosítják a színházban folyó szakmai munka nyugodt légkörét.

A Főpolgármesteri Hivatalban folyamatban van egy, az intézményekre így a színházakra is vonatkozó Etikai Kódex kidolgozása, amely iránymutatást ad az ilyen esetek kezelésére.

(MTI/OS)

Legnépszerűbb cikkeink