Nagyvilág

Felrobbant egy menekülteket szállító hajó, legalább négyen meghaltak

Published

on

Kigyulladt, majd felrobbant egy menekültekkel teli hajó a dél-olaszországi Crotone térségében vasárnap, legalább négy ember életét veszítette, ketten eltűntek, és többen megsérültek, írja az MTI.

A tengerben eddig négy személy holttestét találták meg, közöttük egy nő is van. További két embert keresnek, de sötétedéskor leállítják a kutatást. Öt menekült sérült meg, közülük ketten súlyos égési sérüléseket szenvedtek, a közeli kórházakban kezelik őket.

A csoportot szállító motoros vitorláshajó vasárnap hajnalban érkezett meg a dél-olaszországi Calabria tartomány parti vizeire, a Crotone és Catanzaro közötti térségbe. A járművön valamivel több mint húszan voltak, közöttük gyerekek is. Az olasz pénzügyőrség hajója utolérte, és Crotone kikötőjébe akarta kísérni a hajót, de az útközben lángra kapott.

A pénzügyőrség katonái igyekeztek kimenekíteni az utasokat, de a vitorláshajó egy része a tűztől felrobbant, és a fedélzetről szinte mindenki a vízbe esett. A helyszínre siető mentőegységek először három, majd még egy holttestet emeltek ki a vízből. Két pénzügyőr is megsérült, égési sebekkel és lábtöréssel vitték őket kórházba.

Az utóbbi éjszaka mintegy nyolcvan ember érkezett Calabria partjaira, közel felük iráni és iraki állampolgár. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink

Exit mobile version