Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Messi még mindig nem döntötte el, marad-e a Barcelonában

Létrehozva:

Hivatalossá vált, hogy a klub korábbi csatára, Henrik Larsson is csatlakozik az FC Barcelona edzői stábjához.

Lionel Messi, az FC Barcelona argentin futballistája még nem döntötte el, hogy marad-e a katalán együttesben, vagy elszerződik.

A hatszoros aranylabdás csapatkapitány bizonytalankodásáról – sajtóértesülés szerint – azon a találkozón beszélt, amelyet csütörtök este tartott Ronald Koemannal, a Barca szerdán kinevezett holland vezetőedzőjével. A Messi házában lezajlott beszélgetésről a RAC1 spanyol rádióállomás számolt be, kitérve rá, hogy a 33 éves világsztár mélységesen csalódott és elégedetlen a jelenlegi helyzettel klubjában. Mehetnékjét tovább erősítette a Bajnokok Ligája-kudarc, a lisszaboni negyeddöntőben a Bayern Münchentől elszenvedett 8-2-es megalázó vereség, amelynek egyik azonnali következménye lett az edzőcsere a katalánok kispadján.

Inkább látja most magát a Barcelonán kívül, mint belül – mondta a rádió szerint barcelonai maradását illetően Messi, aki a katalán klubban nevelkedett, 2004-ben mutatkozott be a nagycsapatban, 731 fellépésén 634-szer volt eredményes és jövő nyáron jár le jelenlegi, még meg nem újított szerződése.

A Barcelona ebben a szezonban semmilyen trófeát nem nyert, s a BL-búcsú előtt a spanyol bajnokságban is címvédő létére be kellett érnie a második hellyel a Real Madrid mögött.

Közben hivatalossá vált, hogy a klub korábbi labdarúgója, Henrik Larsson is csatlakozik az FC Barcelona edzői stábjához.

A 48 éves Larsson 2004 és 2006 között erősítette a Barcelonát, amellyel két spanyol bajnoki cím mellett, egyszer-egyszer a Bajnokok Ligájában és a spanyol szuperkupában is diadalmaskodott, mérlege 59 mérkőzésen 19 gól volt a Frank Rijkaard edzette csapatban. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink