Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Újbudán folytatódik a Momentum és a DK háborúja

Létrehozva:

Az Erős-család cégével szerződött a gyurcsányista polgármester, a Momentum tiltakozik.

Tízmilliós szerződést kötött a száz százalékban önkormányzati tulajdonú cégek gazdálkodásának átvilágítására a XI. kerületi önkormányzat. A meghívásos pályázaton a nyertes vállalkozás kiválasztásáról és megbízásáról Újbuda DK-s polgármestere, László Imre saját hatáskörben döntött a Stark Capital Zrt. javára – írta a 444 a birtokába került szerződésre hivatkozva.

A lap szerint a Stark Capital Erős Dánielé,

a volt MFB-vezér Erős János fiáé.

A Momentum kerületi képviselői már akkor tiltakoztak,  amikor DK-s polgármester vezette Újbuda meghívta az önkormányzati cégek átvilágításáról szóló pályázatra a Stark Capitalt.

Bedő Dávid, újbudai momentumos önkormányzati képviselő a szerződéskötés hírét a 444-nek így kommentálta:

„Átláthatatlan üzleteket bonyolító offshore cégeket tulajdonolt üzletember érdekeltségének felkérése egy ilyen átvilágításra nagyon rossz fényt vet a kerületi önkormányzatra. Nem szeretnénk, még csak közvetetten sem, együttműködni Erős Jánossal.”

Mint arról beszámoltunk, a DK és a Momentum a Pest megyei Gödön is háborúban áll egymással. Az előbbi párt meghamisított egy hangfelvételt, hogy úgy tűnjön, a gödi momentumos polgármester a Fidesszel való összejátszásra buzdít.

Legnépszerűbb cikkeink