Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Gyorsul a járvány Franciaországban

Létrehozva:

Továbbra is magas az új fertőzöttek száma Spanyolországban.

A spanyol egészségügyi minisztérium keddi közleménye szerint 1178 új koronavírus-fertőzöttet jelentettek az elmúlt nap alatt, többségükben Madrid és Aragónia tartományokból, a Covid–19 halálos áldozatainak száma 26 új halálesettel 28 498-ra nőtt.

  • A fertőzöttek számának napi emelkedése magasabb volt, mint a hétfői 968, amikor három régióból nem érkeztek adatok.
  • A szerológiai tesztekkel kiszűrt fertőzöttek száma 297 054-ről 302 814-re emelkedett kedden a tárca jelentése szerint.

Franciaországban az ősszel vagy a télen várható a koronavírus-járvány újabb hulláma – figyelmeztetett kedden a kormány mellett működő tudományos tanács.

Egyre több franciaországi városban döntöttek a kötelező maszkviseletről a zsúfolt nyitott közterületeken – írta a Le Monde francia napilap.

Lille, Nizza és Toulouse már elrendelte a maszkviselést a sétálóutcákon. A Le Monde szerint Párizs lehet a következő, Anne Hidalgo polgármester már benyújtotta a hivatalos kérelmet az állami hatóságoknak a maszkviselés elrendeléséről a vásárlóutcákban, a Szajna-parton, a parkokban és kertekben.

A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítése szerint kedd estig Franciaországban 228 574 fertőzöttet diagnosztizáltak – ebből 3376-ot az elmúlt három napban –, a halálesetek száma 30 297. Az intenzív osztályon ápoltak számának növekedése is a járvány gyorsulásáról tanúskodik. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink