Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Tizenhat településen mértek magas ózonkoncentrációt

Létrehozva:

Az időseket és gyerekeket külön figyelmeztetik a veszélyre.

Kifogásolt volt a levegő minősége tizenhat mérőállomással rendelkező településen. Az érintett helyeken az ózon koncentrációja meghaladta azt az értéket, melynél a gyermekek, az idősek, illetve a krónikus légúti betegségben szenvedők légúti irritációt, légzési nehézséget vagy köhögést tapasztalhatnak – írják a Tisztifőorvos Facebook-oldalán, amit az Index szúrt ki.

A tizenhat település, ahol a mérőállomások magas koncentrációt mutattak: Budapest, Mosonmagyaróvár, Szombathely, Sarród, Ajka, Veszprém, Székesfehérvár, Százhalombatta, Tököl, Esztergom, Vác, Kecskemét, Salgótarján, Eger, Szolnok és Debrecen.

A tisztifőorvosi oldalon arra kérték az embereket, hogy aki teheti, az tartózkodjon bent a nap legmelegebb időszakában, szabadban tartózkodás esetén pedig mindenki óvja magát az UV-sugárzástól.

Az ózon koncentrációja a déli vagy kora délutáni órákban a legmagasabb, ekkor erősebb a napsugárzás mértéke. A következő napokban jelentős változás nem tapasztalható.

Tisztifőorvos

Tegnap kifogásolt volt a levegő minősége tizenhat mérőállomással r… endelkező településen. Az érintett helyeken az ózon koncentrációja meghaladta azt az értéket, melynél a gyermekek, az idősek, illetve a krónikus légúti betegségben szenvedők légúti irritációt, légzési nehézséget vagy köhögést tapasztalhatnak. Az érzékeny lakosságcsoportba tartozók számára a déli, illetve a kora délutáni órákban nem javasoljuk a szabadban végzett intenzív fizikai munkavégzést, sportolást.

 

Legnépszerűbb cikkeink