Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Exkluzív – Bodolai: nem zsaroltam meg az Index volt főszerkesztőjét

Létrehozva:

Zsarolás, nyomásgyakorlás, elhallgattatás – így írja le az Index stábja és annak távozó főszerkesztője leváltását. Ezzel szemben Bodolai László szerint semmi ilyesmi nem történt. 

Pénzt ajánlott a hallgatásomért – így írta le elbocsátásának körülményeit Dull Szabolcs, az Index távozó főszerkesztője a portál munkatársainak. Ezt követően a szerkesztőség közös nyilatkozatban állt ki Dull mellett, melyben egyebek mellett azt írták: “Az egyetlen dolog, amit Dull Szabolcs nem tudott kontrollálni, az a megszorításokkal fenyegető zsarolási folyamat volt”.

Dull az állománygyűlésen kijelentette, nem fogadta el az ajánlatot, majd hozzátette: “Ne hallgassatok!”

Bodolai László, az Index.hu Zrt. Igazgatóságának elnöke a Pesti Hírlapnak elmondta: “Nem zsaroltam meg senkit!” A cégvezető elmondta: az elmúlt hetek belső feszültségei miatt mostanra érlelődött meg benne a döntés Dull elbocsátásáról.

– Felajánlottuk neki a jogszabályok által rögzített módon a közös megegyezéssel történő felmondást – mondta lapunknak Bodolai. – Ebben természetesen szerepelt titoktartási nyilatkozat, épp olyan, amilyet bármelyik cég használ. Közös megegyezés esetén természetesen végkielégítés is jár a munkavállalónak. Dull Szabolcs egy órás gondolkodási időt kért, majd ezt követően jelezte, hogy nem akarja a közös megegyezéssel történő szerződésbontást, a rendes felmondást fogadja el.

A vezérigazgató hozzátette: a közös megegyezéssel történő felmondásnál kizárólag az üzleti titkokra vonatkozott a titoktartási nyilatkozat.

– Ugyanezt írta alá, amikor szerződést kötöttünk vele és a rendes felmondás esetében is ugyanez vonatkozik rá. Bárhogy is vált el az utunk, pontosan ugyan olyan titoktartási rendelkezések vonatkoznak Dull Szabolcsra – tette hozzá.

Bodolai elmondta: a jelenlegi feszült helyzetben Dull lépését nem úgy értékeli, mint ami az Index működésének és stabilitásának előnyére válik. A főszerkesztői pozíció betöltéséről elmondta: jelen pillanatban a főszerkesztő-helyettesek koordinálják a portál működését. Ez nem egyedi jelenség Bodolai szerint.

Legnépszerűbb cikkeink