Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Felforgatta a koronavírus a román focibajnokságot

Létrehozva:

A Kolozsvárnál és a Dinamo Bukarestnél is sok a koronás játékos, akár az UEFA külön engedélye is kellhet a bajnokság befejezéséhez.

Több játékos is megfertőződött a címvédő CFR Kolozsvár csapatából, ezért kétséges, hogy be tudják-e fejezni az idényt – írja az MTI. A Steaua Bukarest elleni rangadót el kellett halasztani, mert az egyik középpályás, Adrian Paun megfertőződött, négy másik csapattagnál – köztük egy kapusnál – pedig már hétfőn kimutatták a vírust.

A román első osztályból két forduló van hátra, a CFR Kolozsvár a második helyen áll. Nem ők az egyetlen csapat, akik küzdenek a járvánnyal, a Dinamo Bukarestnél tíz játékos is koronavírusos lett, és már három mérkőzésüket el kellett halasztani.

Az éllovas Universitatea Craiova arra kérte a román labdarúgó-szövetséget, hogy fagyassza be a bajnokságot, de a Kolozsvár szerint a bajnoki címnek a pályán kell eldőlnie. A két együttes az utolsó fordulóban egymás ellen játszik.

A román Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) illetékesei közölték, hogy augusztus 3-áig kell befejezni minden bajnokságot, de remélik, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) Románia esetében kivételt tesz és meghosszabbítja ezt a határidőt a kialakult helyzetre való tekintettel.

Legnépszerűbb cikkeink