Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Magyarország

Még hét évet kapott Vizoviczki László

Létrehozva:

A vesztegetési ügyben hozott részítélet Vizoviczkin kívül több vádlott-társát is elítélte, köztük több rendőr és egy tűzoltótisztet is.

Hivatali vesztegetés és szigorúan titkos adattal visszaélés miatt újabb hét év fegyházat kapott Vizoviczki László. A Kiss Károly hadbíró alezredes által ismertetett ítéletben ezen felül összesen 108 millió forint pénzbüntetést szabtak ki rá, 7 évre eltiltották a közügyektől és a 316 718 forint bűnügyi költséget is neki kell megtérítenie – írja a hvg.hu.

A lap szerint Vizoviczki már tavaly novemberben beismerte az ellene felhozott vádakat. A 2014-ben indult, kiemelt és egyben szigorúan bizalmas (titkos) minősítésű ügyben az elsőrendű vádlott Vizoviczki Lászlót többrendbeli minősített vesztegetéssel, valamint szigorúan titkos adattal visszaélés bűntettének elkövetésével vádolta az ügyészség. A valaha lányokat futtató taxisból az 1990-es években a budapesti éjszaka császáraként emlegetett, számos éjszakai klubot üzemeltető Vizoviczki a vádirat szerint 2005 óta korrumpálhatott vezető beosztású rendőrtiszteket, bár a róla szóló vallomások szerint mindig is jó kapcsolatokat ápolt a rendőrséggel.

Az ügynek összesen huszonkét vádlottja van, köztük hét egykori rendőrtiszt, illetve főtiszt, de volt köztük tűzoltó százados, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőr főhadnagya, egy önkormányzati köztisztviselő és egy közegészségügyi felügyelő is.

Legnépszerűbb cikkeink