Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Magyarország

Karácsony: Trzaskowski elveszítette a választást, de elhozta a reményt a demokratáknak

Létrehozva:

A budapesti főpolgármester varsói kollégáját dicsérte.

Karácsony Gergely Facebook-posztjában a barátjának nevezte a lengyel elnökválasztáson kis különbséggel veszítő Rafał Trzaskowskit, akiről azt írta,

a  jövőt alighanem megnyerte.

„Ha most nem is sikerült beteljesítenie a reményt, mégis elhozta azt sok lengyel demokrata és európai – így magyar – demokrata számára is. Bebizonyította, hogy a magyarhoz hasonlóan nehezített pályán, államilag finanszírozott lejáratókampány és irtózatos ellenszél dacára elvszerű és dinamikus kampánnyal a demokrácia, a tolerancia és a jogállam hívei közös táborba szervezhetők. A választást minimális különbséggel elveszteni látszik ugyan, de a fiatal Lengyelországot, vagyis a jövőt alighanem megnyerte.”

A budapesti főpolgármester korábban többször azt nyilatkozta, vársó kollégájával ellentétben, nem kíván az ellenzék élére állni, és miniszterelnök-jelöltként indulni az országgyűlési választáson.

Karácsony Gergely

Nagyon szorítottam barátom, Rafał Trzaskowski sikeréért Lengyelorszá… gban. Ha most nem is sikerült beteljesítenie a reményt, mégis elhozta azt sok lengyel demokrata és európai – így magyar – demokrata számára is. Bebizonyította, hogy a magyarhoz hasonlóan nehezített pályán, államilag finanszírozott lejáratókampány és irtózatos ellenszél dacára elvszerű és dinamikus kampánnyal a demokrácia, a tolerancia és a jogállam hívei közös táborba szervezhetők.

 

Legnépszerűbb cikkeink