Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Karácsony Gergely váratlanul megdicsérte a kormányt

Létrehozva:

A főpolgármester örül annak, hogy az önkormányzatok kezébe kerül az AirBnB szabályozása.

„Bár teljesen máshonnan indulunk, mások az elveink, az értékeink és a szándékaink is, de van, hogy középen mégis találkozunk – ez történt most a főváros és a kormány viszonyában, legalábbis a rövidtávú lakáskiadás szabályozása, vagyis az AirBnB-törvény kapcsán” – írta a Facebookon a főpolgámester, aki kiemelte, hogy a fővárossal is egyeztettek az állam képviselői.

Karácsony szerint az AirBnB szabályozása kapcsán

  • a kormány a szállodák és a szállodatulajdonos érdekeiből indult ki,
  • főváros vezetése a budapestiek érdekeiből indult ki.

„Abból, hogy súlyos lakhatásai válságot örököltünk: Budapest világrekorder volt az ingatlanárak növekedésében, elszabadultak az albérletárak is (…) A budapesti lakbérek szélsőséges mértékű emelkedéséhez a lakások turisztikai célú hasznosítása is hozzájárult” – közölte a főpolgármester, aki

jó iránynak tartja, hogy a kormány az önkormányzatoknak, Budapesten a kerületeknek ad lehetőséget az AirBnB szabályozására.

Karácsony Gergely

Bár teljesen máshonnan indulunk, mások az elveink, az értékeink és a… szándékaink is, de van, hogy középen mégis találkozunk – ez történt most a főváros és a kormány viszonyában, legalábbis a rövidtávú lakáskiadás szabályozása, vagyis az AirBnB-törvény kapcsán. Az a fura és tanulságos dolog történt, hogy a szabályozás megalkotásának folyamatában a fővárossal is egyeztettek az állam képviselői.

Legnépszerűbb cikkeink