Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Nem 1000 forintot adtak a veszprémi tanároknak, hanem ennyit költöttek az ajándékukra fejenként

Létrehozva:

A Klebelsberg Központ álhírnek és alaptalan hecckampánynak nevezi, valamint visszautasítja, hogy ezer forintot kaptak volna a veszprémi tanárok.

„A Klebelsberg Központ visszautasítja az alaptalan hecckampányt. Tévedéseken, csúsztatásokon alapuló álhír jelent meg a Magyar Narancs nevű hetilap internetes felületén hétfőn este, amelyet számos más sajtótermék is közölt forráskritika nélkül” – közölte a KK.

A lap azt állította,  hogy a Veszprémi Tankerületi Központ fejenként ezer forint jutalomban részesítette a tanárokat pedagógusnap alkalmából.

A Klebelsberg Központ szerint ellenben „valóság ezzel szemben az, hogy a Veszprémi Tankerületi Központ 1000 Ft/fő keretet biztosított intézményei számára nem személyi jellegű kifizetésként, hanem tantestületi összejövetel, közös program vagy bármilyen egyéb, az intézményvezető által eldöntött célra fordítható összegként”.

Tehát nem 1000 forintot adtak a tanároknak, hanem ennyi pénzt költöttek rájuk fejenként.

A közlemény szerint az „álhírre kedden az ellenzéki sajtótermékek és pártok egy politikai hecckampányt építettek fel, amely hemzseg a valótlanságoktól”.

Szerintük sem az alapinformáció nem igaz, sem a miniszter miniszternek, sem a Klebelsberg Központnak nem volt tudomása a tankerületi központ, valamint az intézményvezető intézkedéséről, valamint arra is felhívják a sajtó figyelmét, hogy a „KLIK” 2016. december 31-én megszűnt.

Azaz átnevezték Klebelsberg Központtá.

Legnépszerűbb cikkeink