Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Csaknem félmilliárd forintos megbízást kapott a korábbi Mészáros-cég az MVM-től

Létrehozva:

A 4iG hálózati kommunikációs eszközöket szállít az MVM NET számára. A cég majdnem megnégyszerezte egy év alatt a bevételét.

A 4iG Nyrt. nettó 460 millió forint értékben szállít optikai szálas kommunikációs eszközöket az MVM NET Távközlési Szolgáltató Zrt. (MVM NET) számára egy nagyértékű szerződés keretében – közölte a 4iG pénteken az MTI-vel.

A cégből két napja szállt ki végleg Mészáros Lőrinc.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közölt tájékoztatás szerint a 4iG és az MVM NET „WDM eszközök szállítása” tárgyában kötött keretszerződést június 16-án, és a felek aláírták a keretszerződés részét képező első egyedi megrendelést, amelynek értéke nettó 1,313 millió euró (mintegy 460 millió forint).

A szerződés keretében beszerzendő Nokia eszközök és megoldások támogatják az úgynevezett WDM (Wavelenght Division Multiplexing) technológiát, amely növeli az optikai szálak áteresztő képességét, így ugyanazon az optikai szálon több, egymástól független optikai jelfolyam vihető át – írták.

A 4iG tavaly sikeres évet zárt, értékesítésének

nettó árbevétele a 2018. évi 14,007 milliárd forintról 41,129 milliárd forintra,

adózott eredménye 101,9 millió forintról 2,827 milliárd forintra, az EBITDA 841,6 millió forintról 4,075 milliárd forintra nőtt a társaság konszolidált, nemzetközi beszámolási standardok (IFRS) alapján készült jelentése szerint.

A 4iG Nyrt. 20 forint névértékű részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. A részvények záróára pénteken 628 forint volt, 7 forinttal, 1,1 százalékkal alacsonyabb az előző záróárnál. A részvények legmagasabb árfolyama 1182 forint, a legalacsonyabb 285,5 forint volt az elmúlt egy évben. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink