Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Újra kinyit a Kiscelli Múzeum

Létrehozva:

Forrás: Wikipedia

Három hónap zárva tartás után három időszaki tárlattal és a koronavírus-járványhoz kapcsolódó új kiállítási tárgyakkal várja a látogatókat július 3-tól a múzeum – írja az MTI.

A Ragyogj! Divat és csillogás című divattörténeti kiállítás meghosszabbítva, szeptember elejéig tekinthető meg a múzeum templomterében.

A Kiscelli Múzeum a járvány idején gyűjtésbe kezdett, hogy a Covid–19 krízis emlékezetes, fővároshoz kapcsolódó emlékeit megőrizze.

Ehhez kapcsolódóan a Ragyogj! Divat és csillogás kiállítás is kiegészült divattervezők által készített szájmaszkokkal – olvasható a múzeum közleményében, amely szerint a muzeológusok továbbra is várják a plakátokat, falragaszokat, távolságot jelző matricákat és minden egyéb a karanténhoz kapcsolódó tárgyat a budapestiektől.

Mint írják, már április óta a múzeum falán lógnak, de a vírushelyzet miatt csak július 3-tól láthatja a közönség a Budapest Fotófesztivál Testkép – Akt a kortárs magyar fotográfiában című kiállítás képeit, emellett Vincze Ottó: Vigyázz! Nagyfeszültség térinstallációja is újra megtekinthető a kiállítóhely belső udvarán.

A nyitást követően a múzeum állandó kiállításai, valamint a kastélyépület is újra bejárható lesz.

A közleményben kitérnek arra is, hogy bár a vírushelyzet alatt zárva volt a múzeum a látogatók előtt, az intézményben nem állt meg az élet: több online sorozatot is indítottak, ilyen volt a fotógyűjteményből a Budapest megvár sorozat, az építészeti gyűjtemény Virtuális leletmentés és Építészeti tervek élőben sorozatai vagy a 100 év divattörténete a textilgyűjteményből.

Legnépszerűbb cikkeink