Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Nagyvilág

Megtámadták a Mexikóváros rendőrfőnökét, hárman meghaltak

Létrehozva:

Állig felfegyverzett merénylők megtámadták és megsebesítették pénteken a mexikói főváros rendőrfőnökét; két testőre meghalt – közölte Claudia Sheinbaum polgármester.

Omar García Harfuch rendőrfőnök kórházba került, de az élete nincs veszélyben, bár három lövedék is eltalálta. A helyszínen több személyt letartóztattak. A város főügyésze szerint eddig 12 ember került rendőrkézre.

  • Az AP szerint a támadásban egy kocsijával véletlenül arra hajtó nő is életét veszítette.
  • Az amerikai hírügynökség forrásai azt mondták, a merényletet mesterlövész-fegyverekkel és gránátokkal hajtották végre, miután az úton keresztbefordított teherautóval megállították a rendőrfőnök SUV-ját.

A rendőrfőnök gépkocsija ellen intézett támadást helyi idő szerint reggel fél hétkor hajtották végre Mexikóváros Paseo de la Reforma nevű elegáns körútján, ahol több nagykövetség is van. A nagy kaliberű fegyvereket használó merénylők kiléte és motivációja egyelőre ismeretlen, de az köztudott, hogy a városban nagyszámú szervezett bűnbanda működik.

Manuel López Obrador mexikói elnök egy üzenetben támogatását ígérte a város vezetésének, és közbiztonsági erőinek. Mexikóvárosban idén májusban 115 gyilkosságot követtek el. (MTI/AP)

Legnépszerűbb cikkeink