Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

A fővárosi önkormányzat lakásaiból nem lehet kilakoltatni a gyerekes családokat

Létrehozva:

A Fővárosi Közgyűlés megszavazta a lakásrendelet módosítását. Ami csak a fővárosi tulajdonú bérlakásokra vonatkozik, a kerületiekre nem.

A módosítás a korábbiaknál jobban védi a lakhatás biztonságát, a bérlők és volt bérlők érdekeit, és védelmet nyújt a minimálisan elfogadható elhelyezés nélküli kilakoltatásokkal szemben, különösen tekintettel a gyermekes családokra és a családtagjukat ápolók számára – közölte a Facebookon a Város Mindenkié lakhatási civil szervezet.

A szabályozás csak a fővárosi önkormányzati tulajdonú lakásokra vonatkozik:

most tehát a kerületi önkormányzatokon a sor, hogy hasonló szellemben módosítsák a helyi lakásrendeleteiket. Ez a minimum minimuma!

A lakásrendelet módosítását 21  igen szavazattal, 4 tartózkodás és egyetlen nem szavazat mellett fogadta el a közgyűlés. 3 képviselő nem szavazott, 4 képviselő nem volt jelen.

A Város Mindenkié kiemelte: még a Fidesz-frakció 3 tagja is támogatta az előterjesztést. (PH)

A Város Mindenkié

A Fővárosi Közgyűlés ezekben a percekben szavazta meg a fővárosi… lakásrendelet módosítását, ami a korábbiaknál jobban védi a lakhatás biztonságát, a bérlők és volt bérlők érdekeit, és védelmet nyújt a minimálisan elfogadható elhelyezés nélküli kilakoltatásokkal szemben, különösen tekintettel a gyermekes családokra és a családtagjukat ápolók számára.

Legnépszerűbb cikkeink