Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Véget ér a veszélyhelyzet, virággal búcsúztak Müller Cecíliától

Létrehozva:

A 113 napja működő Operatív Törzs szerdán tartotta meg utolsó sajtótájékoztatóját.

Kedden tovább csökkent az aktív fertőzöttek száma Magyarországon: 964 fertőzöttről tudunk, közülük 376-an budapestiek. Kórházban is egyre kevesebben vannak koronavírus-fertőzéssel: jelenleg 210 embert ápolnak, közülük 16-an szorulnak lélegeztetőgépes ellátásra.

Szerdától korlátozások nélkül lehet Romániába utazni, és onnan hazatérve sem kötelező a karantén. Ezzel Ukrajna maradt az egyetlen szomszédos ország, ahonnan érkezés után továbbra is fennmarad a karanténkötelezettség: a mozgás szabad, viszont hazatérés után kötelező 14 napra otthon maradni.

A parlament keddi döntése alapján szerdán éjféltől megszűnik a veszélyhelyzet Magyarországon, a 113 napja működő Operatív Törzs pedig szerdán tartotta meg utolsó sajtótájékoztatóját. Müller Cecília országos tisztifőorvos szerint időben meghozták a szükséges intézkedéseket, ezért sikerült megfékezni a járványt Magyarországon, és rendkívül hálás a lakosságnak, hogy betartották a szabályokat. Köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak, az idősotthonokban dolgozóknak, és a pedagógusoknak is.

Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára virágcsokrot ad át Müller Cecília országos tisztifőorvosnak a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs utolsó alkalommal megtartott online sajtótájékoztatója után 2020. június 17-én / Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Gál Kristóf a „mémgyárosoknak” mondott köszönetet, akik „elképesztő magasságokba szöktek”, és segítették a törzs mindennapi munkáját. A rendőrség szóvivője azt is elárulta, hogy

Müller Cecília mindvégig a saját ruhatárából öltözött.

Végül bejelentette, hogy az operatív törzs mától a háttérben működik tovább.

Lakatos Tibor ezredes az utolsó tájékoztató végén mindenkinek békés, vírusmentes nyarat kívánt.

Legnépszerűbb cikkeink