Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Átlagosan egy kilót híztak a magyarok a karantén alatt

Létrehozva:

Körülbelül hasonló szinten maradt a táplálkozásuk, mint korábban, ám a négy fal közé kényszerülve jóval kevesebbet mozogtak.

A Nébih, a TÉT Platform Egyesület, valamint a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának 3000 fős online felméréséből kiderült, hogy a karantén-időszakot sokan kihasználták arra, hogy elkezdjenek sütni-főzni, egészségesebben táplálkozni, és odafigyeljenek az élelmiszer-biztonsági feltételek betartására.

Az emberek a korábbinál ritkábban jártak bevásárolni, és megnőtt a hosszabban eltartható, csomagolt élelmiszerek fogyasztása. Kevesebbet vásároltak viszont alkoholból és energiaitalokból – állapította meg a május elején végzett kutatás.

Korábban egy háztartásból átlagosan heti 2-3 alkalommal mentek bevásárolni (és ezek jellemzően fizikai boltlátogatások voltak, nem online rendelés), ez a járvány idején lecsökkent átlagosan egyre, vagyis

a családok általában egy hétre előre szerezték be az élelmiszert.

A járványban megnőtt a hosszabban eltartható, csomagolt élelmiszerek fogyasztása, csakúgy, mint az otthoni sütéshez-főzéshez használt termékeké. Kevesebb fogyott viszont alkoholos termékekből, desszertekből, édességből, sós rágcsálnivalókból és különösen energiaitalokból.

Körülbelül hasonló szinten maradt a táplálkozásunk, mint a korábbi, aktív időszakban, ám a négy fal közé kényszerülve jóval kevesebbet mozogtunk, ezért a kérdőív eredményeinek tanúsága szerint

átlagosan egy kilót híztak az állampolgárok a járvány ideje alatt.

Volt, aki ennél többet hízott, minden 10. ember viszont többet akart és tudott sportolni, ők testsúlycsökkenésről számoltak be. (Infostart)

Legnépszerűbb cikkeink