Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Varga Judit: a magyar járvány elleni védekezés volt az egyik legsikeresebb Európában

Létrehozva:

Magyarországon eddig 542-en, Szlovákiában alig 28-an haltak bele a járványba. Varga Judit uniós nagykövetekkel találkozott. 

A koronavírus-járvány során a magyar védekezés volt az egyik legsikeresebb Európában, mert hazánkban eddig sikerült elkerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket – jelentette ki az igazságügyi miniszter, amikor az Európai Unió tagállamainak nagykövetével találkozott pénteken Budapesten.

Az Igazságügyi Minisztérium közleménye szerint, Varga Judit igazságügyi miniszter a tanácskozáson beszámolt a koronavírus-járvány elleni védekezés magyarországi sikereiről, és arról, hogy szigorú szabályok mentén hogyan indulhat újra az élet Magyarországon. A politikus elmondta, hogy a március 11-én kihirdetett veszélyhelyzettel a kormány megakadályozta, hogy a járvány a tömeges megfertőződések szakaszába lépjen.

A veszélyhelyzet kihirdetése nélkül ugyanis a szükséges intézkedéseket nem lehetett volna időben, vagy egyáltalán meghozni. Hozzátette: „mindez azért volt lehetséges, mert a kormány számíthatott a magyar társadalom fegyelmezett és áldozatos együttműködésére”. Az igazságügyi miniszter kiemelte, hogy a nemzetközi viszonylatban is rendkívül sikeres védekezésnek köszönhetően a kormány már május 26-án benyújtotta az Országgyűlésnek azt a törvényjavaslatot, amely a veszélyhelyzet megszüntetését célozza.

Ugyanakkor hangsúlyozta, a járványügyi készültséget fenn kell tartani,  hogy a kormány továbbra is időben hozhassa meg a szükséges és arányos intézkedéseket az egészségügyi válságot okozó körülmények megelőzése, megfékezése és megszüntetése érdekében.

„Amikor nehéz idők járnak, a magyar emberek mindig összefognak, és egységben, egy nemzetként segítik egymást, ez pedig erőt ad mindannyiunknak a legnehezebb időkben is” – fogalmazott Varga Judit.

A sikeres védekezés képét ugyanakkor érdemben árnyalja, hogy míg Magyarországon eddig 542-en, Szlovákiában alig 28-an haltak bele a járványba. Északi szomszédunknál 3 hete nem volt koronavírusos áldozat, Magyarországon pénteken is 3. (MTI/PH)

 

Legnépszerűbb cikkeink