Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Ismét kötelező lesz misére járni a katolikusoknak

Létrehozva:

Mivel vége a kijárási korlátozásoknak, elrendelték a miselátogatást. Nem csak lehet misére menni, de egyenesen kötelező lesz a híveknek a megváltáshoz.

Június 14-étől a katolikus híveknek ismét kötelező lesz részt venniük a vasárnapi szentmisén, az idősek, betegek azonban továbbra is felmentést kapnak – olvasható a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia közleményében.

Mivel a kijárási korlátozások megszűntek, és újra az egész országban lehet nyilvános liturgiát tartani, az MKPK visszavonja korábbi rendelkezését, amely felmentette a híveket a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól, és lehetővé tette az általános feloldozást.

Hozzátették: az illetékes megyés püspök rendelkezhet másként. Kitértek arra: a nyilvános liturgia végzésének, illetve a szentségek kiszolgáltatásának módjáról az egyes megyés püspökök továbbra is a helyi körülmények és lehetőségek, valamint az egészségügyi előírások figyelembevételével döntenek.

A püspökök testülete azt kéri, hogy oktatási, szociális és egészségügyi intézményeikben továbbra is mindenben kövessék az állami előírásokat.

Legnépszerűbb cikkeink