Archív cikkek

Kásler Miklós és Pintér Sándor kapcsolata régóta tart – és gyümölcsöző

Published

on

A humánerőforrás-miniszter elárulta: ő kérte fel a belügyminisztert az egészségügy átvilágítására.

Az Emmi közösségi oldalán adott interjút Kásler Miklós, amit a 24.hu szemlézett. A miniszter elismerte: kivételesen van némi alapja azoknak a híreknek, amelyek szerint Pintér Sándor belügyminiszter világítja át az egészségügyet.

Kásler ezt azzal magyarázta, hogy nagyon régi és gyümülcsöző kettejük munkakapcsolata.

Olyannyira, hogy ő maga kérte a belügyminisztert, szervezési tapasztalatait bocsássa a rendelkezésükre abban a tevékenységükben, aminek az a célja, hogy áttekintsék a magyar egészségügy struktúráját, esetleges átalakításának a lehetőségeit.

„Minden több fikció”

– tette hozzá. A kórházi ágyak kiürítéséről pedig így beszélt: „A hippokratészi eskü egyik mondata az, hogy a beteg érdeke a legfőbb törvény. Ennek a szellemében mentek ki a miniszteri utasítások, aminek az alapgondolata az volt, hogy minden beteget el kell látni, akinek az állapota ezt megköveteli, akár életveszély miatt, akár egészségkárosodás miatt. Nyilvánvalóan az, hogy százmillió orvos-beteg találkozót nem én bonyolítok le, hanem az orvosok. Ők döntöttek tehát, saját felelősségük rajta, aki nem követte az utasításokat, nem volt összhangban saját hippokratészi esküjével.”

Legnépszerűbb cikkeink

Exit mobile version