Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Semmi alkohol, bezárt illemhelyek – itt vannak a rakpartlezárás technikai részletei

Létrehozva:

A főváros közöl pár fontos részletet a rakpartok lezárásáról, alkoholt például nem szabad itt fogyasztani – leginkább tényleg közlekedésre lehet majd használni az autóforgalom elől lezárt területet.

A Budapest Restart programnak megfelelően hétvégére átadják a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak a gépjárműforgalom elől lezárt pesti alsó rakpartot, így bővítve a kikapcsolódásra használható közterületeket, írja a főváros sajtóközleménye. A közúti forgalmat a rakparton szombat hajnalban 2-3 óra körül zárják le, míg a feloldás vasárnap 23 óra környékén várható.

„A megnyitott rakpart használata során figyeljünk arra, hogy útpályáján ne zavarjunk másokat, mindig maradjon egy sáv, ahol ki tudják egymást kerülni a gyalogosok, bringások. A kerékpárosoknak 10 km/h a megengedett legnagyobb sebesség. Figyeljünk arra is, hogy a rakparton nincs árnyékolt felület, a nyilvános illemhelyek zárva vannak és a vendéglátóhelyek sem nyithatnak még ki.

Az alkoholos italok fogyasztása közterületen, így a rakparton sem megengedett.

A rakparti területek szemétszállítási kapacitását folyamatosan fejlesztjük, de szemetet ne hagyjunk magunk után a parton. A Margit híd és a Parlament, valamit az Erzsébet és Szabadság hidak között végig lépcsős rakpart található. A függőleges partfal mentén viszont legyünk óvatosak. Mivel a járványveszély idején kiemelten fontos az kórházak tehermentesítése, ezért kerüljük az esetleges baleseteket, sérüléseket.”

„Lehetőség szerint a pesti rakpartot ne gépjárművel, hanem gyalogosan, kerékpárral vagy közösségi közlekedéssel közelítsük meg. Használjuk a kerületi fejlesztésű parkolási applikációt, a Parkert. Ennek segítségével az autóval érkezni szándékozók az indulás előtt ellenőrizhetik a parkolóhelyek foglaltságát ezen az oldalon. Az átmenő gépjárműforgalom szempontjából fontos hangsúlyozni, hogy a lezárással párhuzamosan a budai rakparton továbbra is haladhat az észak-dél irányú tranzitforgalom.”

Legnépszerűbb cikkeink