Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Egyetlen magyar sincs egyedül – de hajléktalanokból nem kér a Fidesz

Létrehozva:

Online petícióban tiltakozik a Fidesz V. kerületi szervezete Karácsony Gergely főpolgármester kezdeményezése ellen: olyan hajléktalanokat fogadna be az önkormányzat, akik vállalják, hogy a járvány ideje alatt nem hagyják el az épületet.
Karácsony először egy csepeli, használaton kívüli iskola épületében akarta létrehozni a szállót az Oltalom Karitatív Egyesület által segített hajléktalanok számára. A beköltözés egyetlen feltétele az lett volna, hogy a járvány idején nem hagyják el az épületet.
Akkor Borbély Lénárd, a kerület fideszes polgármestere tiltakozott ez ellen, majd változtatási tilalmat rendelt el az épületre, így a fővárosi terv meghiúsult.
Ezt követően jelentette be Karácsony Gergely, hogy a Városháza egy kihasználatlan szárnyát alakítják át erre a célra.
Ez ellen az V. kerületi Fidesz kezdett tiltakozni. Online petíciójuk szerint:
„Karácsony Gergely minden előzetes egyeztetés nélkül jelentette be, hogy hajléktalanszállót létesít Budapest szívében, a belvárosi Gerlóczy utcában.
Karácsony annak idején azt ígérte, hogy »minden fontos kérdésben egyeztetést kezdeményez az érintettekkel«, ennek ellenére sem a kerület lakóival, sem képviselőikkel nem konzultált az őket is érintő terveiről. Úgy látszik, ránk nem vonatkozik a sokat emlegetett szolidaritás.
Tiltakozzunk Karácsony Gergely önkénye és a belvárosi hajléktalanszálló ellen!”
A petíciót eddig hatszáznál valamivel többen írták alá.

Legnépszerűbb cikkeink