Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Meghalt 9 beteg, küszöbön a százezer mintavétel

Létrehozva:

5022 tesztet csináltak egy nap alatt, a halottak mind idős, krónikus betegek voltak, és 28-cal, 3178-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon.

A koronavirus.gov.hu kormányzati portálon azt írták péntek reggel: az elhunytak száma összesen 392-re emelkedett. 865-en már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1921. Az aktív fertőzöttek 62 százaléka, az elhunytak 79 százaléka, a gyógyultak 54 százaléka budapesti vagy Pest megyei.

Jelenleg 1132 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 74-en vannak lélegeztetőgépen. A Pesti úti idősotthonban 41-re nőtt az elhunytak száma.

Az oldal adatai szerint jelenleg 11 036-an vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 99 058.

Kiemelték: megkezdődött a védekezés második szakasza. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsák az életet és továbbra is elkerüljék a járvány „berobbanását”. Ezért Budapesten és Pest megyében továbbra is életben marad a kijárási korlátozás, vidéken viszont új szabályok léptek életbe. Az egész országban továbbra is fontos a 1,5 méteres védőtávolság tartása, és az arc eltakarása a boltokban és tömegközlekedési eszközökön.

Az időseket továbbra is arra kérik, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat, és az élelmiszerboltokat, patikákat, drogériákat a nekik kijelölt idősávban, 9 és 12 óra között látogassák.

Az oldal térképe alapján továbbra is

  • Budapesten (1552 ember)
  • és Pest megyében (420) van a legtöbb fertőzött,
  • ezt követi Fejér megye (312),
  • Komárom-Esztergom megye (162),
  • Zala megye (151)
  • és Csongrád megye (105).

Vas megyében (14) van a legkevesebb fertőzött Magyarországon.

Legnépszerűbb cikkeink