Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Orbán Viktor telefonon egyeztetett Donald Trump amerikai elnökkel

Létrehozva:

A miniszterelnök sajtófőnökének beszámolója és a Fehér Ház tájékoztatása alapján nem lehetett túlságosan izgalmas a beszélgetés.

Orbán Viktor miniszterelnök és Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke munkamegbeszélést folytatott szerdán. A telefonbeszélgetés során szóba került a határvédelem fontossága, a koronavírus elleni védekezés, valamint a járvány világgazdasági következményeinek kezelése − tudatta az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Közlése szerint Orbán Viktor és Donald Trump örömmel állapította meg, hogy Magyarország és az Egyesült Államok kétoldalú politikai és gazdasági kapcsolatai továbbra is kiválóak.

A washingtoni Fehér Ház délutáni tájékoztatása szerint Trump elnök és a magyar miniszterelnök egyetértettek abban, hogy az amerikai és a magyar nép „vágyik arra, hogy biztonságosan megnyithassa közösségeit és visszatérjen dolgozni”. A vezetők megvitatták továbbá a fontos kétoldalú és regionális kérdéseket, ideértve a határbiztonságot, a távközlés biztonságát, valamint az ellátási láncok diverzifikálásának és a kritikus infrastruktúra védelmének szükségességét − írták.

Legnépszerűbb cikkeink