Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Palkovics László: újra lesz magyar Forma–1-es pilóta

Létrehozva:

Palkovics László / Fotó: Európai Bizottság/Dudás Szabolcs

A Nemzeti Sportnak adott hosszú interjújában jelentette be Palkovics László, hogy felújítások, fejlesztések mellett egy Forma–1-es pilótát is szeretnének rajthoz állítani 5-10 év múlva.

Hungaroring felújítását, és egy másik pálya építését is tervezi Palkovics innovációs és technológiai miniszter, az autó-motor sport fejlesztésének kormánybiztosa. A MotoGP-pályát a Nyíregyháza-Debrecen-Miskolc háromszögbe tervezik, a pontos hely és a pálya vonalvezetése is megvan már.

Palkovics szerint „ha megépül a pályánk, nekünk is még fontosabbá válik, hogy legyen jó versenyzőnk, ehhez meg kell teremteni a feltételrendszert”. Hozzátette, hogy a pálya építésével együtt elindul egy ügynökség létrehozása, a versenyzők támogatása, és sportoktatóképzés a Testnevelési Főiskolán ebben a szakirányban.

„Ha tudjuk teljesíteni, amit leírtunk, akkor lesz két világszínvonalú pályánk, és lesznek nemzetközileg ismert és elismert versenyzőink. Fontos lenne, hogy az ötödik és a tizedik év között legyen Formula–1-es és MotoGP-pilótánk is” – jelentette ki Palkovics.

Legnépszerűbb cikkeink