Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Archív cikkek

Bangóné szóviccel mondatná le Kásler Miklóst

Létrehozva:

Bangóné Borbély Ildikó és Kunhalmi Ágnes / Forrás: Bangóné Borbély Ildikó/Facebook

Az MSZP országgyűlési képviselője azonnali lemondásra szólította fel az emberi erőforrások miniszterét.

Bangóné Borbély Ildikó követelését azzal indokolta: az Országgyűlés hétfői ülésén a koronavírus-járvány két hazai halálos áldozatával kapcsolatban tett fel kérdéseket, amit Kásler Miklós úgy kommentált, hogy „igaz történetekkel szórakoztatja” a Parlamentet.

Az MSZP képviselője Káslert egy nem túl sokáig csiszolgatott szóviccel az „embertelenség miniszterének” nevezte, és úgy vélte: jóérzésű ember nem mehet el higgadtan a miniszter megjegyzése mellett, ezért távoznia kell a miniszteri székből. Azt firtatta: vajon Orbán Viktor miniszterelnöknek és a kormány többi tagjának is ugyanez-e a véleménye, hogy „szórakozni kell édesanyák és édesapák halálán”.

Bangóné Borbély Ildikó közölte: az MSZP nemrégiben indított online petícióját is kiegészítették egy hatodik ponttal, amelyben Kásler Miklós lemondását követelik. Hozzátette: a petícióban emellett a munkanélküli ellátás 3-ról 9 hónapra emelését, a családi pótlék, a gyes és a gyed duplára emelését, nyugdíjemelést, valamint 80 százalékos bértámogatást szorgalmaznak.

Arra is a kitért: követelik a kormánytól, hogy állítsa le a milliárdokból elindított újabb plakátkampányt, ezt a pénzt költse a járvány elleni védekezésre és az egészségügy helyrehozatalára.

Legnépszerűbb cikkeink