Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Négyezren igényelték a Diákhitel Pluszt – sok diák kerül nehéz helyzetbe

Létrehozva:

Három hónappal ezelőtt vezették be a Diákhitel Pluszt, azóta pedig már 4000-en igényelték a maximum fél millió forintos szabad felhasználású kölcsönt, ami kamatmentes.

Sikerként, de közben szomorú tényként könyvelte el a Diákhitel Központ vezérigazgatója, hogy ilyen sokan éltek a Diákhitel Plusz lehetőségével. Magyar Péter szerint ugyanis ez azt mutatja, hogy nagyon sok diák került nehéz helyzetbe a járvány idején.

A vezérigazgató az MTI-nek elmondta azt is, hogy a Diákhitel Plusz bevezetésével – ami maximum másfél millió forint szabad felhasználású összeget kínál – a nyelvtanulási diákhitel igénylésének megszűnt a lehetősége. Ráadásul a kormány döntésének köszönhetően a mostanáig felvett, 1,99 százalékos kamatozású nyelvtanulási diákhitelek péntektől kamatmentessé váltak. Megjegyezte, több százan éltek három nap alatt azzal a lehetőséggel is, hogy a szabad felhasználású Diákhitel1-et az első félévre visszamenőlegesen felveszik.

A koronavírusra való tekintettel meghosszabbították a Diákhitel1 és a Diákhitel2 igénylési határidejét is, a 2019/2020-as tanév II. félévében június 15-ig, a 2020/2021-es tanév I. félévében december 31-ig. A meghosszabbított igénylési határidőben mód nyílik a korábban igényelt diákhitelek összegének megemelésére is.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Legnépszerűbb cikkeink