Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Mivel a csepeli polgármester tiltakozott, a főváros a Városházán alakítja ki az új hajléktalanszállót

Létrehozva:

A csepeli polgármester és Németh Szilárd fideszes poltikusok  is azt mondták, a csepeliek megkérdezése nélkül ne létesítsen hajléktalanszállót a főváros a csepeli Táncsics Mihály utcában. A főváros ezért inkább a Városházán hozza létre a szállót.

Új, a járványügyi intézkedésekhez alkalmas hajléktalanszállót létesített volna a főváros Csepelen, de a fideszes Borbély Lénárd polgármester, illetve Németh Szilárd HM-államtitkár is tiltakozását fejezte ki, hogy a helyiek megkérdezése nélkül döntött így Karácsony Gergely.

Most a főváros közleményt adott ki, amely szerint nem Csepelen, hanem a Városház utcai Városháza épületében, a Gerlóczy utcai szárnyban alakítanak ki ideiglenes otthont olyan hajléktalanoknak, akik „vállalják, hogy saját egészségük érdekében nem hagyják el az intézmény területét”.

„Szomorú, hogy újabb politikusok bizonyították: hírből sem ismerik a szolidaritást, és inkább jó szándékú polgárokat hergelnek az elesettekkel szemben. A bajban ellökni azokat, akik a legnehezebb helyzetben vannak, számunkra nem elfogadható. És bár a főváros megtehetné, hogy a tulajdonában álló csepeli ingatlant használja a célra, inkább saját épületszárnyába fogad hajléktalan embereket. Bízunk benne, hogy meg tudjuk óvni az egészségüket, az életüket” – mondta Karácsony Gergely.

Legnépszerűbb cikkeink