Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Brüsszel az életünkre tör

Létrehozva:

Az, hogy a kormány az EU ellen próbálja hangolni a magyarokat, nem új keletű ‒ az uniós kritikák rendre Soros-bérencek és -befolyások művei, Brüsszelnek el kell magyarázni, hogy megértse, meg kell védenünk, Brüsszel ellen is mindent, Brüsszel az új Moszkva ‒, az utóbbi években megszokhattuk már ezeket. A járványügyben az összefogást rendre emlegető kormány viszont most már a koronavírusban is felfedezte Brüsszel, az EU felelősségét, sőt bűneit. 

A pártokat minden járványügyi megszólalásuk után kicsinyes politikai haszonszerzéssel vádoló kormány az EU járványügyi hivatalát ostorozza most már több alkalommal, a legutolsó, csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kiemelte, hogy alig 50 nappal a magyar kormány veszélyhelyzetet elrendelő lépése előtt, január 22-én az EU járványügyi hatósága hibás nyilatkozatokat tett, és félreprognosztizálta a járvány terjedését, miközben nagyon komoly összegeket kap. Ezért aztán fel kellene őket számolni, kirúgni a vastagon fizetett kutatókat, akik ennyire benézték a járvány terjedését ‒ a miniszter még szemelvényeket is felolvasott a jelentésekből. 

Veszélyeztetik az egészségünket, az életünket, a segítségben tétlen és megkésett, folyton politikai csatározásokkal elfoglalt, henye Brüsszeltől ennyi telik. 

De.

A tisztifőorvos szerint kicsi a koronavírus-járvány esélye Magyarországon, tolmácsolta a köztelevízió Müller Cecília országos tisztifőorvos gondolatait, a kormány rendre egekbe magasztalt szakembere január 26-án mondta mindezt. Sőt „valószínűleg nehezen terjed emberről emberre az új koronavírus”, ezt pedig Szlávik János infektológus főorvos mondta január 23-án, az az szakember, akik ma a Szent László Kórházban a koronavírusos betegek gyógyítását irányítja. 

Ha Gulyás szerint az EU járványügyi hatóságát szélnek kellene ereszteni a dilettáns megállapításai miatt ‒ érdekes, bár máskor Gulyás azt hangsúlyozta, orvosszakmai kérdésekben nem nyilvánít véleményt, az EU szakhivatalával kapcsolatban mégis megalapozottnak érzi a szaktudását bíráló megjegyzés tenni ‒, akkor Szlávik doktort és Müller Cecíliát is lapátra kellene tenni ezzel az erővel. 

És akkor már tényleg az összefogásra lehetne koncentrálni. 

Ez a publicisztika digitális lapszámunkban jelent meg korábban, iratkozzon fel ön is rá!

Legnépszerűbb cikkeink