Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Ebola elleni szerrel gyógyítanák a koronavírust

Létrehozva:

Hamarosan Magyarországon is elérhető lesz az az ebola elleni gyógyszer, aminek bizonyított hatása van a koronavírusra is, mondta Szlávik János infektológus az RTL Klubnak.

A következő hetekben még mindenképpen velünk lesz a járvány – mondta Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház fő infektológusa az RTL Klub híradójában. Hozzátette: azért kell kihúznunk kevés esetszámmal, hogy minél többen túléljük addig, amíg egy hatékony védőoltás széles körben elérhető lesz. Becslések szerint már idén ősszel, vagy télen elérhető lehet a vakcina.

A szakember kiemelte a Remdesivir nevű gyógyszert, szerinte ez az egyetlen olyan készítmény, aminek bizonyított hatása van a koronavírus ellen. Ezt a gyógyszert már sok koronavírusos betegen próbálják ki világszerte. Nemsokára Magyarországon is elérhető lesz, és súlyos, életveszélyes állapotú betegeknek fogják adni, de már középsúlyos tünetek ellen is hatékony.

Szlávik azt is elmondta, hogy a Dél-Pesti Centrumkórházban a betegek jó részét le tudják venni a lélegeztetőgépről, de a gépi lélegeztetés eltarthat akár négy-hat hétig is.

 

 

Legnépszerűbb cikkeink