Archív cikkek

Menesztették az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet főigazgatóját

Published

on

Az Emmi közlése szerint Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere megszüntette dr. Cserháti Péter, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) főigazgatói megbízását.

A felmentés okaként a tárca arra hivatkozott, hogy Cserháti nem teljesítette az Operatív Törzs által jóváhagyott, a Nemzeti Népegészségügyi Központ koronavírus-járvánnyal kapcsolatos utasításait a felkészülésre – írja a Magyar Nemzet.

Az Operatív Törzs az Emmi miniszterének javaslatára ütemezetten, minden hétre előre meghatározta a magyarországi egészségügyi intézetek, kórházak feladatait, többek között azt is, hogy hány betegágyat, hány intenzív ágyat kell biztosítani az adott intézményben a koronavírussal fertőzött betegek izolálására, ellátására, lélegeztetésére. Az OORI-nak e hónap 15-re több mint kétszáz ágyat kellett volna biztosítani a koronavírus-fertőzöttek számára, de 10-ére még egyetlen ágy sem állt rendelkezésre, és 16-ára az előírt szám tizedét sem ígérte a főigazgató. Mindezek mellett, az intézetben ellátott rehabilitációs betegek áthelyezéséről nem gondoskodott, sőt a megfelelő felkészülést nem végezte el, komolyan veszélyeztetve ezzel a járvány elleni sikeres védekezést és betegellátást.

Legnépszerűbb cikkeink

Exit mobile version