Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Közös olimpia a dzsúdós Ungvári fivérek nagy álma

Létrehozva:

Fotó: Felix Kastle / AFP/DPA

Olimpiai kvótát érő helyen állnak súlycsoportjukban, ám nem veszik készpénznek a testvérek, hogy együtt utazhatnak Tokióba.

Ungvári Miklós nemcsak arra készül, hogy teljesülhet vágya, és öccsével, Attilával együtt szerepelhet végre egy olimpián, hanem sportkarrierjét is lezárja az idén. A Pesti Hírlapnak közösen meséltek arról, hogyan készülnek a számukra oly fontos eseményre.

– Még nem igazán beszélünk erről, nem számolgatjuk a pontokat. Magunkat próbáljuk rendbe rakni a következő versenyekre, hogy mindketten ott lehessünk a tokiói olimpián. Ezt a kis tervünket az élet valamiért mindig megtépázta, de most talán nagy esélyünk van rá – árulta el a 81 kg-osok olimpiai rangsorában 25. helyen álló Ungvári Attila.

Az idősebb, az idén 40. életévét betöltő Ungvári testvér, Miklós szeme előtt közben már a búcsú is ott lebeg.

– Az öcsém helyzete talán stabilabbnak tűnik, most még korántsem biztos, hogy én is megyek, de persze mindent elkövetek, hogy így legyen. Május környékén körvonalazódik majd, hogy ott leszek-e Tokióban, addig vár még rám három-négy verseny, amiken értékes pontokat lehet gyűjteni. Odafigyelek nagyon az edzés-pihenés arányára, hiszen harminc évnyi cselgáncs van mögöttem. Negyvenévesen már hamarabb elfárad az ember, mint húszévesen. Az idén véget ér a pályafutásom, nem várom a pillanatot, sőt, félek tőle, hogy mi lesz, ha vége. Pszichológus készít fel a változásra, építem ezt a hidat, de még nem tudok átmenni rajta. Az biztos, hogy a sportág mellett szeretnék maradni, azt viszont nem érzem, hogy edzői vér folyna az ereimben. Természetesen jó lenne az öcsémmel közös olimpiával lezárni a karrieremet. Sajnos a közös részvétel Londonban és Rióban sem jött össze, úgyhogy most már csak babonából sem beszélünk arról, mi lesz, ha mégis sikerül. Csak jussunk ki, a valóság pedig majd megcsókolja a lábaink nyomát – fogalmazott Ungvári Miklós, aki az olimpiai rangsor kvótát érő 30. helyén áll a 73 kg-osok között. Amúgy a tokiói részvételről a nemzetközi szövetség (IJF) május 25-i világranglistája dönt. A két nemből 193-193 versenyző jut ki 7 súlycsoportban. Kontinentális alapon Európának még 13 férfi- és 12 női kvóta jut.

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink