Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Péntektől három hétig a gyalogosoké a rakpart

Létrehozva:

A rakpart a kultúra és szórakozás helyévé válik július 26-tól, megrendezésre kerül ugyanis az első Viadukt Fesztivál a Viadukt Bárban és az előtte elterülő Duna-parton.

A szabad rakpart ad otthont az első Viadukt Fesztiválnak július 26-tól: változatos programokat ígérnek kicsiknek és nagyoknak egyaránt, teljesen ingyen!

Ingyenes kulturális fesztivál helyszíne lesz a rakpart

2024. július 26-tól augusztus 18-ig lezárásra kerül a rakpart teljes területe az autós közlekedés számára és a forgalom helyét a kultúra és szórakozás veszi át, írja a Viadukt Bár közleménye. Megrendezésre kerül ugyanis az első Viadukt Fesztivál a Viadukt Bárban és az előtte elterülő Duna-parton. A városlakók rengeteg ingyenes kulturális, kreatív, ismeretterjesztő és zenei eseményen vehetnek részt. Alább találja, mi mindenre lehet számítani!

A Viadukt Bár célja, hogy színesebbé tegye a városlakók életét, ebben az időszakban minden egyes nap. A következő programokon lehet majd részt venni:

  • Színházi előadások, cirkuszi előadások, zsonglőrök és artisták, például Willany Leó, tűzzsonglőrök és Lég-tánc tűz show is helyet kapnak a fellépők között;
  • Látványos és színvonalas kiállítások kerülnek megrendezésre: a fesztivál első három napján még megtekinthető Kolundzsija Gábor településmérnök és kurátor kiállítása, a „Rakodópart kövei”, majd Verebélyi Diána kéthetes kiállítása következik, aki a művészi szabadság jegyében készült akril-olaj-vászon képeit mutatja be. A fesztivál utolsó hetében pedig Csengeri Viktorina csodálatos tűfilccel készült művei láthatóak majd, amit többek között a Dunakanyarban található erdők élővilága ihletett;
  • Interaktív kreatív workshopok és ismeretterjesztő programok mind gyerekeknek, mind felnőtteknek a lézerkard képzéstől a MeseTérKép játékokon át egészen a textilszobrász-, farmerkabát felújító-, tetováló– és ékszerkészítő foglalkozásokig;
  • Betekintés a fenntartható városi tervezés kulisszatitkaiba az „Interaktív várostervezés a fenntartható közlekedésért” workshopon;
  • Közösségi és jóléti programok már egészen reggeltől: „Jóga a Rakparton// Flow to the People” esemény-sorozat a testi és lelki egészség jegyében zajlik, a Lifestyle Skate eseményén a kétsoros görkorcsolya alapjait leshetik el a résztvevők, majd közösen megtanulhatnak egy rövid, kezdő szintű skate dance-koreográfiát, amit a végén közösen is eltáncolnak!

Zenei programok és home office a rakparton

A Viadukt Bár a zenei rendezvények összeállításánál a változatosságra törekedett: számos műfaj és rengeteg feltörekvő és ismert magyar előadót lehet majd meghallgatni a gyönyörű naplementében. Többek között az Unravel, a Chilly team, a Pretty Flat és a Primate.hu csapata, Peter Makto és Ramin Sayyah is szórakoztatja majd a közönséget. A terasz és a zene ráadásul kitűnő lehetőséget kínál nem csak a szórakozásra, hanem a közösségépítésre is – ami szintén küldetése a Viadukt Bárnak, mint közösségi térnek.

A szabad rakpart nem csak a szórakozni, de a dolgozni vágyók előtt is nyitva áll. Minden hétköznap 9:00-17.00 óráig co-working térré alakul a Viadukt Bár, ahol betonbiztos internettel és kényelmes raklapfotelekkel várják a home office-olni vágyókat.

(Kiemelt kép: Viadukt Bár)

Legnépszerűbb cikkeink