Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Felvételi: ma este jönnek a ponthatárok

Létrehozva:

Minden bizonnyal hatalmas az izgalom az egyetemre felvételizők körében, ugyanis az idei felsőoktatási ponthatárokra vár már mindenki. Jó hír, hogy a pontok ma este kiderülnek, szóval kiderül, hogy a több mint 120 ezer jelentkezö közül az általános eljárásban mennyien nyernek felvételt. A központi ponthatárváró rendezvényt idén Debrecenben rendezik meg, de Budapesten és több nagyvárosban is szerveznek Pont Ott Partikat.

Értesítések

Azon jelentkezők, akik a jelentkezés során megadták a mobiltelefonszámukat is, este 20 órától kapnak majd sms-ben értesítést az eredményekről. Akinek most nem sikerül bejutnia felsőoktatási intézménybe, az július 30. és augusztus 7-e között a pótfelvételi eljárás során jelentkezhet máshova, írja a 24.hu.

Népszerű képzések

Varga-Bajusz Veronika, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért, szak- és felnőttképzésért, fiatalokért felelős államtitkára hétfőn az M1 reggeli műsorában beszélt arról, hogy az új felvételi rendszernek hála, a tavalyihoz hasonlóan, idén ismét meghaladta a 120 ezret a felsőoktatási intézménybe jelentkezők száma.

Kiemelte, idén is a gazdaságtudoményi képzések voltak a legnépszerűbbek, második helyre pedig örömteli módon a pedagógusképzés került. A harmadik helyet a műszaki képzések vitték el, de az első hatban szerepel az informatika és az orvostudományok is.

(Kiemelt képünk illusztráció, Fotó: Freepik) 

Legnépszerűbb cikkeink