Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Tompos Márton a Momentum új elnöke

Létrehozva:

A Momentum küldöttgyűlésének döntése értelmében a párt friss elnökségi tagokkal és elnökkel vág neki a következő éveknek.

„Tompos Márton lett a Momentum új elnöke” – jelentette be az ellenzéki párt. Tompos Márton a döntést követően Facebook-oldalán azt írta:

„A Momentum elnökeként annyit ígérhetek: kevesebb beszéd, több cselekvés. A szabadelvű és cselekvő politika képviselői ott lesznek, amikor leváltjuk ezt a rendszert. A Momentumnak ezen az úton kell tovább haladnia.”

A küldöttgyűlés döntése alapján az elnökség tagjai lettek:

  • Bedő Dávid frakcióvezető,
  • Lőcsei Lajos országgyűlési képviselő,
  • Stummer János, a Momentum XVIII. kerületi alapszervezetének tagja, aki az elmúlt években a Momentum hálózatépítését és többek között Rózsa András sikeres zuglói polgármesteri kampányát segítette,
  • Ruzsics Milán, a Momentum Zala megyei elnöke,
  • Vajda Viktória, szakpolitikus, gödi önkormányzati képviselő és
  • Posch Eszter, a Momentum II. kerületi tagja, közgazdász, mentálhigiénés szakember.

Kudarcot vallott a Momentum a választáson

A Momentum tisztújítására azután volt szükség, hogy Donáth Anna vállalta a felelősséget pártja európai parlamenti és önkormányzati választásokon elért kudarcáért, így közvetlenül a választások után lemondott pártelnöki pozíciójáról. A politikus a hivatalos Facebook oldalán bejegyzésében kifejtette, a változás a szemünk előtt történik: szimbolikus helyeken szenvedett vereséget a NER, most először 45 százalék alá kerültek egy EP-választáson. Felcsillant egy remény, hogy vége lehet ennek a rendszernek – és aki ezt a reményt önös érdekekből eltagadja, az rosszat tesz Magyarországnak.

„Az Európai Parlamenti eredményünk kudarc – még akkor is, ha úgy érzem, hogy a választók elsősorban az erőre mondtak igent, nem pedig a mi európai parlamenti munkánkra mondtak nemet”

– írta a bejegyzésben. Hozzátette, nem lehet szó nélkül elmenni azonban a Momentum sikerei mellett sem: azokra ugyanolyan büszke, amennyire vállalja a felelősséget a sikertelen EP-eredményekért. Az, hogy Zuglóban egyszerre győzték le a régi baloldalt és a Fideszt, szerinte hatalmas teljesítmény. Ahogy Pikó András és Soproni Tamás újrázása, Bánréve, Vámospércs, Keszthely és Győr elhódítása is az.

Fekete-Győr András is indult a Momentum elnöki székéért

Bombaként robbant a hír Donáth Anna lemondását követően, hogy Fekete-Győr András bejelentette, a párt soron következő tisztújításán elindul az elnöki tisztségért. A Momentum Mozgalom egykori elnöke mindezt egy közösségi média bejegyzésben közölte, melyben a következőképpen fogalmazott:

„A tegnapi választási eredmény fényében a Momentumban változás kell, ha a párt ismét sikeres szeretne lenni. A választási eredmény ugyanis összességében drámai mélypontja a Momentum történetének. A Momentum jelenlegi elnökségének tagjai minden bizonnyal levonják majd a következtetést a mostani eredményekből. Innentől mindenkinek a jövővel kell foglalkoznia.”

Fekete-Győr András kifejtette, készen áll rá, hogy megfordítsa a lefelé tartó tendenciát, és tudja, hogy van igény egy modern, progresszív, cselekvő erőre a magyar politikában. „Világos, közérthető ajánlattal és következetes politizálással fogjuk visszaszerezni a választók széles tömegeinek bizalmát. A Momentum az EP-választáson 3,7 százalékot kapott. Ez pontosan 3,7 százalékkal több, mint amennyi választónk volt, amikor megalapítottuk a pártot” – közölte a politikus.

(Kiemelt képünkön Tompos Márton, a Momentum elnöke. Forrás: Tompos Márton hivatalos Facebook oldala)

Legnépszerűbb cikkeink