Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Citromsárga riasztást adtak ki a szél miatt Pest-megyére

Létrehozva:

Vasárnapra és hétfőre is citromsárga riasztást adtak ki az erős széllökések miatt.

Folytatódik a szeles idő, egyre több vármegyére ad ki riasztást a HungaroMet a szél miatt. Vasránapra Pest, Fejér, Komárom-Esztergom  és Veszprém vármegyére, hétfőre Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok és Veszprém vármegyékre adtak ki citromsérga riasztást az erős széllökések miatt.

Ma délután és éjszaka északnyugatról délkelet felé haladó gyors mozgású felhőtömbök vonulnak, amelyek utóbbi időszakban nagyobb területen takarhatják el tartósabban az égboltot, és főként ekkor kissé nagyobb eséllyel előfordulhat – többnyire kisebb – eső, zápor.

Hétfőn csökken a csapadékhajlam, délnyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet, és egyre inkább a szűrt napsütés válik jellemzővé a fátyolfelhők mellett. Az ország délnyugati harmadán jobbára gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, másutt azonban sokfelé lesz erős, főként holnap viharos az északnyugati, nyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11 fok között valószínű, de a szélárnyékos délnyugati és északkeleti tájakon ennél több fokkal alacsonyabb értéket is mérhetünk. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 11 és 18 fok között várható.

(Fotó: Thomas Warnack / DPA / AFP)

 

Legnépszerűbb cikkeink