Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Terrortámadással fenyegetőzött egy újpesti férfi

Létrehozva:

„A Hamász nevében terrortámadást tervezek” – ilyen leveleket küldött a férfi a rendőri szerveknek, és kérte hogy küldjék rá a TEK-et. Gyorsan elfogták.

A Budakörnyéki Járásbíróság nem végleges, de végrehajtható végzésével elrendelte a letartóztatását annak a gyanúsítottnak, aki terrortámadásokról – köztük a bécsi főpályaudvar felrobbantásáról – küldött fenyegető e-maileket a rendőrségnek.

Letartóztatták a terrortámadásokkal fenyegető férfit

A Budapest Környéki Törvényszék csütörtöki közleménye szerint a gyanúsított hétfőn mobiltelefonnal több e-mailt küldött az Országos Rendőr-főkapitányságnak, a Készenléti Rendőrségnek és fővárosi kerületi rendőrkapitányságoknak, amelyekben kérte, hogy küldjék ki lakcímére a bevetési osztályt, a „TEK-et”, illetve jelezte azt is, hogy lőfegyverrel és lőszerrel rendelkezik. Ennek bizonyítékául az egyik levelében lőfegyvernek látszó tárgyakról küldött képet. A gyanúsított később a Váci Rendőrkapitányság központi e-mail-címére is küldött elektronikus üzenetet, amely komoly félelem keltésére alkalmas, személy elleni erőszakos és közveszélyt okozó bűncselekménnyel fenyegetést tartalmazott – ismertették. Hozzátették: hasonló e-maileket küldött a Győri Rendőrkapitányság központi e-mail-címére is, amelyek olyan fenyegetéseket tartalmaztak, több, Bécs elleni terrortámadásra utalva.

A bíróság a fenyegetések súlyára és a kiszabható büntetés mértékére, továbbá arra, hogy tettét folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt, továbbá ismétlődően követte el, a gyanúsított letartóztatásáról döntött – írták. Hozzátették: a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal részben egyetértve elrendelte a letartóztatását legfeljebb egy hónapra az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben. A döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést nyújtott be ellene, így a végzés nem végleges, de végrehajtható – áll a közleményben. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság az ügyről csütörtökön a police.hu oldalon azt írta: a rendőrök mindössze pár óra alatt elfogták egy budapesti, IV. kerületi lakásban a 27 éves férfit.

Tájékoztatásuk szerint a férfi által küldött levelekben olyan kifejezések szerepeltek, mint „lángba borítom ma éjjel a várost”, „lőfegyvert és lőszert tartok”, „felrobbantom az egész várost – Allahu Akbar” vagy „a Hamász nevében terrortámadást tervezek”.

Viccnek szánta

Tettét igen furcsa módon sikerült magyaráznia, miszerint kedvenc zenekara a Hooligans, és a Lángba borítom a várost című nótájuk szolgáltatta számára az alapötletet. Egyebekben „jó nagy viccnek szánta” tettét, nem utolsósorban kíváncsi volt arra is, hogyan érkeznek ki a bevetési egységek otthonához. Ez bizony nagyon rossz vicc volt, valótlan fenyegetőzése miatt felelősségre vonják. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a férfit őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta. Terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntettének gyanúja miatt folytatják le vele szemben az eljárást – írja a police.hu.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Merész Márton /168.)

Legnépszerűbb cikkeink